FACKEN INOM INDUSTRIN SÖKER OMVÄRLDSANALYTIKER TILL FÖRÄLDRAVIKARIAT

Om Facken inom industrin

Facken inom industrin är ett samarbete mellan fackförbund som organiserar anställda inom industrin. De fem förbunden som deltar i samarbetet är GS, IF Metall, Livsmedelsarbetareförbundet, Sveriges Ingenjörer samt Unionen. När förbunden agerar gemensamt gör de det under namnet Facken inom industrin. Facken inom industrin har tillsammans med arbetsgivorganisationer inom industrin undertecknat Industriavtalet. Industriavtalet lägger grunden för parternas gemensamma arbete med att utveckla svensk industri och reglerar formerna för riksavtalsförhandlingar mellan parterna.

Om arbetsplatsen

Du kommer att arbeta på ett mindre kansli vars uppgift är att driva projekt samt samordna och administrera samarbetet mellan Facken inom industrin. En stor del av arbetet bedrivs i projektform tillsammans med utredare och ekonomer anställda i de fem fackförbunden.

Dina arbetsuppgifter

En av dina arbetsuppgifter blir att ansvara för vår omvärldsbevakning med inriktning på att samla in, bearbeta och analysera data rörande löner och arbetskraftskostnader, i Sverige och internationellt. Du kommer också att delta i arbetet med att ta fram ekonomiska bedömningar rörande utvecklingen av svensk industris konkurrenskraft och samspelet mellan lönebildning och samhällsekonomi.

En ytterligare uppgift blir att bistå förbund som saknar lönestatistiker med lönestatistiska bearbetningar. Du kommer att medverka i vår rapportproduktion inom ovanstående områden och att vara delaktig i vårt kommunikativa arbete i övrigt.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har samhällsvetenskaplig utbildning från universitet eller högskola med inriktning på nationalekonomi, statistik och/eller företagsekonomi samt gärna några års yrkeserfarenhet. Det är meriterande om du har kunskaper i SPSS, Excel och/eller andra databearbetningsprogram samt har arbetat med regressions- och tidsserieanalys. Tjänsten förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av fackligt arbete och föreningsverksamhet är meriterande. För att lyckas i rollen bör du vara van att arbeta självständigt, vara kommunikativ och pedagogisk.

Vi erbjuder
Facken inom industrin söker en omvärldsanalytiker för ett föräldravikariat på 1 år. Tillträde sker enligt överenskommelse och löne- och anställningsvillkor är enligt avtal för tjänstemän. Är du anställd vid något av förbunden i Facken inom industrin kan du att ha din anställning kvar i det förbund du nu arbetar i. Arbetsplats på Olof Palmes gata 9, mitt i centrala Stockholm. Du kommer som anställd att vara bunden av tystnadsplikt.

Ansökan
Urval till tjänsten sker löpande med sista ansökningsdag den 31 augusti 2018.  Ansökan sänds till fi.kansli@fikansli.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Har du frågor hör av dig till kanslichef Erica Sjölander, tel. 070 – 696 41 96.

Facklig kontakt Tommy Thunberg tel. 08 – 786 81 46. Vi undanber oss samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.